23948sdkhjf

KL-hus i Lund ska nå kraven för miljöbyggnad guld

Nybyggt hus blir Sveriges första bostadshus med träkonstruktion som uppnår Miljöbyggnad guld.

Lansa fastigheter och Wästbygg projektutveckling har tecknat avtal om att uppföra ett bostadsprojekt på Brunnshög i Lund. Fastigheten, med 82 lägenheter och en lokal, kommer att uppföras helt i KL-trä och är projekterad för att klara certifiering enligt Miljöbyggnad guld. Byggstart sker efter semestern.

Det egenutvecklade trähuset byggs med stort miljö- och hållbarhetsfokus. På taket kommer det att finnas solceller och i källaren värmepumpar. På sikt är det även tänkt att fastigheten ska kunna dela energianvändning med intilliggande fastigheter.


– Såvitt vi vet blir detta Sveriges första bostadshus med träkonstruktion som uppnår Miljöbyggnad guld, vilket vi är jättestolta över. Det har funnits en del utmaningar med att nå dit, bland annat inom områdena akustik och dagsljus, men tack vare ett gott samarbete i projektgruppen har vi hittat rätt lösningar, säger Magnus Björkander, vd på Wästbygg projektutveckling.

– Lund är en stabil ort med mycket innovation och framåtanda, inte minst vad gäller hållbarhet. Att vi förvärvar det här projektet, ligger helt i linje med vår vision att finnas represenerade i regionstäderna med bostäder där vi har hållbarhet och miljö i fokus, säger John Ödman, utvecklingschef på Lansa fastigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109