23948sdkhjf

Instalco ökar vinsten stort trots coronavirus

"Orderstocken är fortsatt stabil"

Instalcos rörelseresultat ökar 30 procent då justerat rörelseresultat, Ebita, landar på 120 miljoner kronor i det första kvartalet 2020, jämfört med 92 miljoner kronor.

Vd Per Sjöstrand kommenterar kvartalet:

- Trots den rådande situationen i världen med utbrottet av coronaviruset har Instalco gjort ett starkt kvartal. Omsättningen under kvartalet uppgick till 1 676 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 37,6 procent varav 11,4 procent var organisk.

- Orderstocken är fortsatt stabil och uppgick vid utgången av kvartalet till 5 215 (4 391) miljoner kronor, motsvarande en ökning om 18,8 procent.

Krisen har inte slagit lika hårt mot bygg- och installationsbranschen som mot många andra branscher.

- Våra arbetsplatser har kunnat hållas öppna och leveranser av material till våra uppdrag har också fungerat som vanligt.

- Det vi har sett påverka oss är en ökad sjukfrånvaro under mars och att vi i Norge och Finland även har haft personal som tvingats vara hemma från arbete för att ta hand om barn när förskolor och skolor varit stängda.

- Vi har märkt av en viss nedgång i serviceuppdrag då arbetsplatser och privatpersoner vill undvika främmande människor i sin miljö. Vi har också sett en viss minskning av uppdrag i miljöer med kvarboende som exempelvis stambyten i bostäder. Marknaden är dock mycket svårbedömd och det råder en stor osäkerhet som i alla branscher.

- Inom Instalco planerar vi för att kunna möta eventuella effekter även i vår bransch. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11