23948sdkhjf

Bygger efterlängtade hyresbostäder

Arwidsro köper mark för vård- och hyreslägenheter i Norrtälje från Arkensvik. Projektet är ett Joint Venture mellan Arwidsro och Index Residence.

Kvarteret  Förrådet 2 är centralt beläget i Övre Bryggårdsgärdet, en naturlig utveckling av Norrtälje Stad.

Arwidsro planerar att uppföra cirka 130 hyreslägenheter i storleken 1-4 rum och kök. Norrtälje är en snabbt växande kommun med fin äldre stadskärna. 

- Inom Arwidsro Samhällsfastigheter utvecklar vi fastigheter för just samhället, och visionen för Övre Bryggårdsgärdet – de gröna lekfulla kvarteren i Norrtälje Stad – passar oss perfekt.

10 års kötid

- Samtidigt vet jag, som Norrtäljebo, att behovet av hyresbostäder är stort här. Kommunens eget bostadsbolag Roslagsbostäder har cirka 10 års kötid för en ny lägenhet. Det känns kul att kunna bidra när behovet är stort, säger Magnus Ekman, Marknadsansvarig, Arwidsro Samhällsfastigheter.

Detaljplanen har vunnit laga kraft och produktionen planeras starta runt årsskiftet 2020/2021 med inflyttning hösten 2022. Ambitionen är att certifiera fastigheten enligt Miljöbyggnad Guld. Arwidsro bedriver i nuläget även byggnation i Norrtälje Hamn, där ett äldreboende om 80 bostäder uppförs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078