23948sdkhjf

Karlatornet belastar med minus 140 miljoner

Sernekes kvartalsrapport visar att periodens kassaflöde uppgick till minus 50 miljoner kronor, varav Karlatornet påverkade med minus 140 miljoner kronor.

Periodens resultat uppgick till minus 106 miljoner kronor, jämfört med 10 miljoner plus motsvarande period förra året.

Försäljningen av Karlatornet har skjutits på framtiden som en direkt följd av det osäkra läget på den globala finansmarknaden orsakat av Coronapandemin. 

Aktivitetsnivån i projektet har gått ner till ett minimum och kostnader i samband med det har belastat kvartalet om 58 miljoner kronor, lyder rapporten.

Arbetet med omorganisationen fortskrider och effektiviseringsåtgärder implementeras som frigör cirka 200 miljoner på årlig basis från och med början av 2021.

Åtgärderna reducerar kostnader över hela organisationen och innebär att upp till 100 tjänster varslas om uppsägning, som Building Supply tidigare skrivit.

I kvartalet har organisationsomställningar belastat resultatet om 30 miljoner kronor, heter det vidare också.

- Den anpassning vi gör i vårt bolag ska ses i ljuset av den dagsaktuella situationen påverkad av covid-19 men är främst en del i ett mer långsiktigt arbete med syfte att ändra huvudfokus från tillväxt till lönsamhet, säger vd Ola Serneke, i en kommentar till rapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094