23948sdkhjf

50 000 nya hyresgäster flyttar in på Lappis

Stor inflyttningsdag blev det för Stockholms studentbostäder, när 50 000 honungsbin flyttade in i ett bihus på området Lappkärrsberget i Stockholm.

Honungsbin har en positiv inverkan på miljön och initiativet är ett steg i Stockholms studentbostäders hållbarhetsutveckling.

Under förra veckan flyttade 50 000 honungsbin in hos Stockholms studentbostäder då ett bihus har placerats vid Campus Lappis på Lappkärrsberget i Stockholm.

Initiativet är en del av Stockholms studentbostäders hållbarhetsarbete där miljöfrågan har en central del. Biodlingar likt dessa bidrar positivt till miljön då bins pollineringsarbete har betydande funktioner både för naturen och för människan. 

– Att vi nu även har utökat beståndet med ett bihus känns helt rätt eftersom att Lappkärrsberget ligger i nationalstadsparken och där är naturen alltid nära inpå husknuten. Miljö och klimat är viktiga frågor för oss och våra hyresgäster och därför satsar vi extra på just hållbarhet under detta år. Bihuset är en liten del av vårt totala hållbarhetsarbete men lika viktigt för det, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.  

Förutom att producera honung fyller bina en viktig funktion då deras pollinering bidrar till den biologiska mångfalden. För ett fungerande ekosystem och natur krävs det många olika djur, växter och insekter, vilket blir möjligt med hjälp av pollinering. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064