23948sdkhjf

Ny vd ska leda Obos storstadssatsning

Obos rekryterar Sofia Ljungdahl för att leda bolagets storstadssatsning i Sverige.

Medlemsägda Obos fortsätter sin jakt på marknadsandelar i Sverige och växlar nu upp ambitionerna i de tre storstadsregionerna. Vidare med inriktning på produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt.

Ansvarig för att leda detta arbete blir Sofia Ljungdahl, som blir vd för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sofia Ljungdahl kommer närmast från rollen som regionchef för Uppsala på Besqab där hon också varit medlem av koncernledningen.

Hon har en lång bakgrund inom bostadsutveckling med ledande befattningar hos Rikshem, Peab och JM

Sofia kommer ingå i ledningsgruppen för Obos division bostadsutveckling. Hon tillträder sin nya position i augusti 2020 och kommer ha sin bas vid Obos Stockholmskontor.

– Obos är inne i ett viktigt och spännande skede där vi nu på allvar ger oss in Sveriges tre storstadsregioner,  säger OBOS koncernchef Daniel Kjørberg Siraj.

Företaget är redan idag en av de större bostadsutvecklarna i Sverige. Under 2019 färdigställde Obos 1 557 bostäder på den svenska marknaden och hade vid årsskiftet 1 494 bostäder under produktion.

Bostadsutvecklaren har nyligen aviserat flera stora projekt i exempelvis Stockholm med nya markanvisningar vid Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden och på Årstafältet.

– Jag har följt Obos och har imponerats av vad de åstadkommit hittills i både Norge och Sverige. De är unika genom att vara medlemsägda och samtidigt vara mycket affärsmässiga där de med sin starka finansiella ställning agerar långsiktigt. Arbetssättet inom Obos Nye Hjem, som bidragit till OBOS framgång i Norge, har stor potential Sveriges storstadsregioner, säger Sofia Ljungdahl i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.473