23948sdkhjf

Ny förskola byggs i Trelleborg

Acrinova inleder nu bygget av en förskola på Södra Gränstorp i Trelleborg. 

Acrinova tog i går det första symboliska spadtaget, för det som ska bli en miljövänlig förskola i Trelleborg, tillsammans med representanter från Trelleborgs kommun och Byggmästaren i Skåne.

– Det känns fantastiskt att vi nu, i samband med det första spadtaget, inleder byggnationen i Trelleborg. Här bygger vi för en hållbar framtid och tar vårt ansvar som bostads- och samhällsutvecklare för att barn och personal ska få det så bra som möjligt, säger Acrinovas vd Ulf Wallén.

Förskolan på cirka 1 700 kvm kommer att rymma cirka 160 barn och byggs som en fastighet med utpräglat miljötänk enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad silver. Det innebär krav på bland annat materialval, ljusinsläpp, akustik och energiförbrukning. Fastigheten kommer att producera lika mycket grön energi som den förbrukar, vilket är möjligt genom energisnåla installationer och solceller. Fastigheten beräknas vara färdigställd under kvartal 3 2021.

– Acrinovas byggnation på Södra Gränstorp är i linje med stadens ambitioner för hållbart bostadsbyggande och jag ser fram emot att följa projektets utveckling och invigningen av förskolan nästa år, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109