23948sdkhjf

Structor projekterar för nytt akutsjukhus

Region Västmanland har påbörjat detaljplaneringen av ett nytt akutsjukhus i Västerås.

Detta är en stor satsning för regionen och det nya akutsjukhuset kommer att påverka många befintliga verksamheter.

Structor Uppsala ansvarar för projekteringen av gator och ledningar i mark som underkonsult åt Byggnadstekniska Byrån, BTB, som också har konstruktions- och geoteknikuppdragen.

Projekteringsarbetet är igång och uppförandet av sjukhuset inklusive driftsättning beräknas ta cirka åtta år från byggstart.

Byggnaderna i denna etapp kommer ha en area på cirka 85 000 kvadratmeter. I det nya sjukhuset planeras för bland annat operation, röntgen, akutmottagning, vårdplatser, förlossning, infektion och intensivvård.

I förslaget ingår även försörjningsbyggnader för att säkerställa att bland annat material, gods och elförsörjning till sjukhuset tillgodoses på ett effektivt sätt.

- Det är jättespännande att ta sig an detta komplexa uppdrag tillsammans med Byggnadstekniska Byrån och Region Västmanland. Framtidens vård är något som är oerhört viktigt för alla, och där vi på Structor besitter stor expertkompetens i projekteringsuppdraget, säger Anders Metzén, vd på Structor Uppsala AB.

- Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Structor. I och med detta får vi ta del av deras gedigna kunskaper och erfarenheter från uppdrag som bland andra NKS- och Projekt Slussen, säger Anders Hällgren, uppdragsansvarig på Byggnadstekniska Byrån.

Många av sjukhusen i Sverige byggdes under 60- och 70-talen och flera regioner står inför att renovera eller bygga nytt, som i Västerås. Det handlar om att säkra och möta framtidens vårdbehov genom bland annat nya tekniska lösningar och lokalanpassningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063