23948sdkhjf

Lämnar Bolist och går till Woody

När XL-Bygg och Bolist går samman väljer Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn att från och med 20 april istället bli en del av Woody.

– Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar väldigt bra med hur vi har bedrivit vår verksamhet de senaste 30 åren, säger Lennart Holmin som sedan 1998 tillsammans med Lars Jönsson driver och äger Mattsons Bygg & Järn.

När Lennart och Lars tog över bolaget omsatte man 8 miljoner svenska kronor, vilket ökat till dagens runt 50 miljoner svenska kronor och totalt tolv anställda.

– Med vassare inköpsavtal kombinerat med vår breda kompetens och smarta logistik- och leveranstjänster siktar vi på att ta ytterligare marknadsandelar bland Moras proffsbyggare, fortsätter Lennart Holmin.

För Mora är en ort med riktigt tuff konkurrens med både Karl Hedin, XL-Bygg, Byggmax samt sedan 2018 även en Woody-delägare; Woody Byggnetto.

– Med två Woody-anläggningar, Mattsons som ligger lite mer centralt och vår anläggning ute på Noret-området, kommer vi tillsammans bli en stark utmanare till de övriga bygghandelskedjorna i Mora, säger Anders Håkansson ägare till Woody Byggnetto.

– Med denna expansion stärker vi vår närvaro i Dalarna och kommer att kunna erbjuda proffsbyggarna bättre tillgänglighet och service, konstaterar Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel. 

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler lokala och duktiga entreprenörer inom Woody, avslutar Peter Sjödahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062