23948sdkhjf

Stockholmsmässan blir fältsjukhus

Nu står de första 140 vårdplatserna klara.

Stockholmsmässan bistår Region Stockholm och Försvarsmakten i arbetet med att etablera ett externt sjukhus inklusive intensivvårdsplatser i delar av mässfastigheterna.

Mässans största utställningshall, A-hallen, utrustas just nu med tält, sängar, sjukvårdsutrustning och allt annat som krävs för att bedriva intensivvård. Regionen räknar med att sjukhuset kommer att vara kvar i flera månader.

Fältsjukhuset kommer att kunna bidra med 30 intensivvårdsplatser när det står klart. 

Försvarsmaktens sjukhus byggs ut i och omkring Stockholmsmässan i Älvsjö. Beslutet att Försvarsmaktens sjukhus får byggas upp i Stockholm har tagits av Socialstyrelsen. Utrustningen i Försvarsmaktens sjukhus kan användas både till intensivvård och annan vård.

- Även om vi för närvarande har lediga intensivvårdsplatser vet vi att läget kan förändras snabbt. Vi vill hela tiden ligga steget före i vår planering. Vi fortsätter att hoppas på det bästa och planera för det värsta, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson, i ett pressmeddelande

Vårdverksamheten kommer bedrivas slutet och helt åtskilt från övrig eventverksamhet som inte påverkas, skriver man vidare.

När Region Stockholm kom med förfrågan om möjlighet att utnyttja delar av Stockholmsmässans anläggning var svaret självklart, uppger Stockholmsmässan i ett pressmeddelande.

Sedan regeringens beslut om att begränsa offentliga tillställningar och sammankomster har stora delar av den Stockholmsmässans ordinarie verksamhet satts på paus. Nu kommer Stockholmsmässans stora och flexibla anläggning samt viss servicedrift och logistiklösningar till användning i sjukvården i en helt sluten hall.

Stockholmsmässans planerar i dagsläget att kunna genomföra höstens samtliga event med start i augusti då Formex öppnar. Mindre möten genomförs fortfarande enligt alla riktlinjer och beslut från myndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064