23948sdkhjf

Dags nominera till nytt arkitekturpris

Från och med den 1 april kan byggnader, bebyggelsemiljöer, parker och torg nomineras till Ängelholms kommuns nyinstiftade arkitekturpris.

Detta skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Nomineringen kommer vara öppen från den 1 april till och med den 30 april för alla som vill uppmärksamma byggnader, bebyggelsemiljöer eller anläggningar som parker eller torg i Ängelholms kommun, som tillkommit under de senaste fem åren.

– Med det nya arkitekturpriset vill vi uppmärksamma den fina arkitekturen vi har i Ängelholm samt inspirera till ny och spännande arkitektur som bidrar till vår goda livsmiljö i vår kommun, säger Tomas Fjellner, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Skalan på projektet är inte avgörande. Arkitekturen som premieras kan både vara något som förgyller människors vardagsmiljöer eller något som utgör ett landmärke utåt för att få människor att fastna för de kvalitéer som Ängelholm besitter, säger Pernilla Theselius, stadsarkitekt i Ängelholms kommun.

Priset är en bronsplakett
Priset, förutom äran, är en bronsplakett som designats av den svenska formgivaren Jens Fager som är baserad i Ängelholm, med utbildning från Konstfack i Stockholm och Tohoku University i Japan. Plaketten kommer fästas på byggnaden eller monteras på platsen. Diplom kommer att delas ut till de personer som haft en avgörande roll för verkets goda resultat.

3d-visualisering av plaketten till arkitekturpriset, formgivare Jens Fager.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078