23948sdkhjf

Serneke påbörjar Wisdome

Avtal med Tekniska Museet

Serneke har undertecknat ett samverkansavtal med Tekniska Museet för att sätta igång projekteringen av tillbyggnaden Wisdome Stockholm.

Den nya tillbyggnaden ska bli en interaktiv, digital lär- och testmiljö för vetenskapskommunikation.

– Vi ser fram emot att starta upp denna samverkansentreprenad. Målen och ambitionerna är högt ställda som på många sätt gör detta till ett spännande och komplext projekt. Processen framåt kommer bli både rolig och utmanande, säger Jonas Kivi, arbetschef Serneke.

Wisdome Stockholm bredvid Tekniska Museet ska göra vetenskaplig forskning mer tillgängligt för alla genom visualisering.

Tillbyggnaden kommer byggas helt i trä med en innovativ takkonstruktion och en kupolformad dom. Tekniskt och arkitektoniskt visar denna lösning på möjligheterna inom träbyggnation och pekar ut en riktning för framtidens hållbara och resurssmarta byggande.

– Det är ett väldigt intressant projekt som vi är mycket glada att vara en del av. Visionen är att det ska bli Stockholms smartaste byggnad när det gäller energi, hållbart byggande och teknik. En hög grad av samarbete och kreativitet kommer att krävas för att kunna genomföra detta innovationsprojekt, säger Linda Schuur, affärsutvecklare Serneke.

Projektet genomförs i två faser där fas ett påbörjas omgående med projektering och fastställande av budget för projektet. Målet är att den nya tillbyggnaden ska stå klar under 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093