23948sdkhjf

Stororder till Spaljisten

Den största någonsin.

Spaljisten har ingått det största avtalet i företagets 45-åriga historia.

Ramavtalet omfattar leveranser av folierade fronter för olika förvarningssystem, främst för garderober, kök, badrum, och mediaförvaring.

Avtalet löper över flera år med start hösten 2021.

Avtalet möjliggör och förutsätter omfattande investeringar på Spaljisten under de närmaste åren.

Som ett första steg kommer lokalytorna i Åseda att byggas ut från befintliga 35 000 m² till 41 400 m² och under de närmaste 12–15 månaderna kommer nya linjer för foliering, kantbearbetning, internlogistik och packning att installeras.

Totalt beräknas investeringarna under de kommande åren överstiga 300 miljoner svenska kronor och de är nödvändiga,för att vi skall kunna öka vår kapacitet och kapabilitet både i enlighet med avtalet och vår affärsplan.

-- Vi är mycket glada och stolta över det förtroende vår kund nu visat Spaljisten genom detta ramavtal. Avtalet lägger grunden för en fortsatt god utveckling för vårt samarbete och ger oss möjlighet att växa ytterligare genom att utveckla nya produkter och marknader.

-- Våra medarbetares kompetens i kombination med de nya investeringarna ger oss de nödvändiga förutsättningarna för att kunna fortsätta vara en tillverkare i världsklass inom vårt segment, säger Florim Mustafa, vd på Spaljisten.

Spaljistens kärnverksamhet är så kallad ommantling det vill säga att limma en folie på olika typer av skivmaterial.

-- Vi har kapaciteten och förmågan att tillverka allt från enklare till mer komplexa produkter i mycket stora volymer till de högsta kvalitetskraven.

Spaljisten grundades 1975 i Åseda, Småland och har idag 150 medarbetare som omsatte 565 miljoner svenska kronor på en produktionsyta på runt 35 000 kvadratmeter.

Spaljisten en är en del Surewood Industries koncernen med huvudkontor i Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093