23948sdkhjf

SSM säljer skyskrapsprojektet

SSM vill ta in upp till 400 miljoner i företrädesemission och säljer sin del av projektet Stockholms högsta bostadshus Tellus Towers.

Bostadsutvecklaren SSM:s styrelse har beslutat om en nyemission av aktier med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare.

Storleken på företrädesemissionen är inte fastställd, men kommer att fastställas av styrelsen till lägst cirka 100 miljoner kronor och högst cirka 400 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen avser att skapa bästa möjliga förutsättningar till en långsiktig stabil finansiering och vid ett högre emissionsbelopp inom intervallet även tillföra SSM kapital för att möjliggöra större flexibilitet i bolagets hyresrättsaffär samt fler produktionsstarter, skriver SSM.

Emissionen är villkorad av att en extra bolagsstämma den 11 mars godkänner styrelsens förslag.

Teckningsperioden väntas löpa 16-30 mars.

Villkoren för emissionen förväntas presenteras omkring den 5 mars, enligt bolaget.

Bostadsutvecklaren renodlar även projektportföljen och säljer projekt för runt 34 miljoner kronor.

Bolaget har på måndagen ingått avtal med Masugnen 1 Fastighets AB och Clear Real Estate Holding, om försäljning av hela projektet Järnet samt 50 procent av projektet Älvsjö Quarters.

Masugnen 1 Fastighets och Clear Real Estate Holding kontrolleras av SSM:s styrelseledamöter och aktieägare Ulf Morelius samt Ulf Sjöstrand och är därmed att anse som närstående till SSM, varför SSM:s styrelse avser att kalla till extra bolagsstämma för att godkänna transaktionerna, skriver bolaget.

SSM tecknade även på måndagen en icke bindande avsiktsförklaring om försäljning av joint venture-projektet Tellus Towers med cirka 1.200 byggrätter, merparten planerade som bostadsrätter, till Clear Real Estate Holding.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094