23948sdkhjf

Tar totalavtal värt 500 miljoner 

Serneke blir totalentreprenör för ombyggnationen av Brandbergen Centrum i Haninge utanför stockholm, där cirka 400 nya bostäder ska byggas. Totalentreprenadavtalet anges vara värt omkring 500 miljoner kronor. 

– Det är ett mycket spännande projekt vi får vara del av när Brandbergen Centrum ska utvecklas. Vi ser fram emot att kunna bidra till att stadsdelen blir både vackrare, tryggare och ett lyft för alla som idag bor och kommer att bo där, säger Erik Carmestedt, arbetschef på Serneke. 

Entreprenadkontraktet omfattar förutom rivning av vissa befintliga byggnader även nybyggnation av dels cirka 3 500 kvadratmeter kommersiella lokaler i Brandbergen centrum, dels av 400 nya lägenheter i direkt anslutning till centrumet.  

Bostäderna byggs i sex huskroppar varav den högsta når 61 meter över markplan.  

– Vi är mycket glada över att nå en överenskommelse om ett samarbete med Serneke, ett entreprenadföretag som vi har haft ögonen på de senaste åren. Vårt gemensamma arbete för att få detta projekt till genomförande har varit lyckat och vi hoppas att detta blir starten på ett långvarigt samarbete oss emellan, säger Vesko Mijac, vd och grundare av Savana AB. 

Projektet är planerat att vara färdigt i början av 2023. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188