23948sdkhjf

Bygghemma förstärker – köper upp Kristianstadsbolag 

Bygghemma förvärvar 84 procent av Hemfint Kristianstad, en snabbväxande online-aktör inom dörrar, fönster, badrums- och fritidsprodukter i Sverige, som 2018 omsatte knappt 150 miljoner kronor och hade ett rörelseresultat (EBIT) på cirka tre miljoner kronor. 

– Vi är glada och stolta över att genom förvärvet av Hemfint.se ytterligare kunna förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för egna varumärken inom ”value for money”-segmentet i Norden. Genom förvärvet av Hemfint.se har vi knutit till oss en aktör med ett ledande sortiment av prisvärda produkter inom framför allt kategorierna bad, dörrar och fönster som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom dessa kategorier under de senaste åren, säger Martin Edblad, tillförordnad vd och koncernchef för Bygghemma Group.  

Bygghemma förvärvar 84 procent av aktierna i bolaget för en fast köpeskilling avseende 51 procent av bolaget, en prestationsbaserad köpeskilling kopplad till förvärvet av ytterligare 33 procent över tre år, samt en option om att förvärva resterande 16 procent inom tre till fyra år. 

– Vi är mycket glada att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt ytterligare, både genom att fortsätta att utöka vårt ledande sortiment av egna varumärken inom value for money-segmenten för dörrar, fönster och badrumsprodukter och genom att få tillgång till Bygghemma Groups ledande nordiska plattform, säger Carl Fenson ,vd för Hemfint.se.  

Bygghemmaoup kommer att driva vidare Hemfint.se som en självständig enhet och Carl Fenson kommer att fortsätta som vd. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078