23948sdkhjf

Lanserar unikt solcellstak 

Takspecialisterna Rustabo lanserar nu ett tak med solceller integrerade i betongpannorna, något som enligt bolaget är unikt i Sverige. 

– Med en helt ny konstruktion som tidigare inte funnits, en produktutveckling med integrerad solcell i betongpannan och en unik teknik för elproduktion har vi nu som marknadsledande det moderna taket, säger Tommy Hafvsdalen, vd Rustabo. 

De högeffektiva solcellerna integreras i betongpannor, som sedan monteras på taket med reglar istället för läkt. När pannorna blir varma under dagen behöver de kylas ner, därav den annorlunda monteringen. 

– Vi ser att framtiden inom takkonstruktionen innefattar solenergi och marknaden efterfrågar fler alternativ till solpaneler som idag är i princip det enda alternativet för att få en bra elproduktion. Men nu har vi ett alternativ som gör att konsumenten kan få bra produktion samtidigt som det designmässigt är snyggt. Dessutom är det miljövänligt och ekonomiskt att installera en solpark i samband med att takbyte görs. Vi får allt fler förfrågningar från kunder från hela Sverige som önskar en ansvarsfull takleverantör som tar ett helhetsgrepp och gör det enkelt med en entreprenad, lång garanti och alltid med fokus på hållbarhet och energibesparing, säger Tommy Hafvsdalen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095