23948sdkhjf

Bravida och Skanskas största norska samarbete

Det nya sjukhuset på Hjelset, Norge, byggs av Skanska, som nu tecknat samarbetsavtal med Bravida Norge. Bravida blir teknisk totalleverantör i projektet, som blir de båda parternas största samarbete någonsin.

Det nya akutsjukhuset på Hjelset kommer att inrymma en mängd avdelningar, bland annat akutmottagning, kirurgi, intensivvård och förlossning. Bravida kommer att leverera alla installationer inom el, vs och ventilation.

Läs också: Skanska bygger för nästan en miljard i Warszawa

– Ett så komplext projekt kräver tillgång till de duktigaste leverantörerna i branschen. Vi är mycket nöjda med det team vi nu har på plats. Vi ser fram emot att ha Bravida ombord tidigt i projektet för att bidra till att ta fram de mest optimala lösningarna, säger Frode Berg, projektchef på Skanska.

Byggstart för sjukhuset är planerat till hösten 2020. Som mest kommer ett hundratal personer från Bravida att vara sysselsatta i projektet.

– För oss på Bravida är detta ett mycket viktigt projekt. Bravida har de senaste åren byggt upp en betydande sjukhuskompetens, som vi ser fram emot att dra nytta av genom alla projektets faser, säger Tore Bakke, divisionschef, Bravida Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078