23948sdkhjf

Skanska kniper topplatsen – med Derome

Nyligen invigdes The Point i Malmö, som knep positionen som Nordens högsta kontorsfastighet med sina 110 meter. Men den titeln får Malmö-skrapan inte behålla länge, om Skanska får som de vill. 

Citygate ska bli Nordens högsta kontorsbyggnad när den står färdig, med 144 meter. Ansvariga för logistiken vid det högtflygande byggprojektet är Derome. 

Läs också: Nya radhus i trä

– Det är härligt att Skanska satsar på innovativa lösningar under byggnationen. Genom samarbetet kring vår förrådslösning slipper byggarna tänka på att skaffa järnvaror. Det blir total effektivisering som förenklar allas vardag, säger Peter Gustafsson på Derome. 

Logistiken kring bygget är utmanande redan från början när man bygger så pass högt, och Skanska och Derome har därför valt en annorlunda lösning, som dessutom minskar klimatpåverkan. 

– Vi ser stora fördelar i projektet där vi har en part som tar ett helhetsansvar kring materialflödet av förbrukningsartiklar, planerar och optimerar transporter samt minimerar ad-hoc leveranser genom att vara en del av projektet och ha lösningsfokus säger Ansieh Sabeti Rad, inköpschef på Skanska Citygate. 

I lösningen som Derome erbjuder fungerar en varucontainer som en sluss in till byggarbetsplatsen. Det betyder att lastbilar med järnvaror inte behöver köra in på arbetsplatsen, vilket skapar en betydligt säkrare arbetsmiljö för alla hantverkare och färre resor vilket innebär mindre koldioxidutsläpp. 

Läs också: Skanska bygger för nästan en miljard i Warszawa

– Det behövs få avlastningsytor, det är såklart en stor fördel vid bygget av Citygate som byggs i centrala Göteborg. Med digitalt stöd har Derome och Skanska hela tiden kontroll över lager och åtgång, ett minimalt lager som följer varje byggfas, säger Peter Gustafsson. 

Fakta om Citygate 

  • Våningar: 36 
  • Höjd: 144 meter 
  • Inflyttning: Sommaren 2022 
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093