23948sdkhjf

NorDan prisades på internationell gala

Under onsdagen utsågs NorDan och dess 3D-printade fönster i biokomposit till vinnare i den  internationella tävlingen Quality Innovation Award i Tel Aviv i kategorin Business Innovations för stora företag. 

Läs också: 3D-printat byggmaterial i biokomposit prisas 

Vid den 21 omgången av Quality Innovation Award. I Tel Aviv var NorDan en av de nominerade, och även vinnare i klassen Business Innovations. 

– Innovationspriset är ett stort erkännande till NorDan och det uppmärksammar vårat fokus på digitalisering, hållbarhet och innovation. Additiv tillverkning är en mycket intressant och framtidsriktad produktionsteknologi. Det är även spännande att arbeta med nya material, som i denna innovationen är av Biokomposit. NorDan är mycket stolta över att vi är första företag i världen som använder denna teknologin och materialet i fönsterproduktion och att detta är utvecklat och produceras i Sverige. Innovationen är ett resultat av ett nära samarbete med Stora Enso och BLB Industries, säger Dag Kroslid. 

Sverige fick pris i tre av åtta kategorier. De svenska bidragen tävlade mot mer än 500 andra innovationer från ett tjugotal länder. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141