23948sdkhjf

Sprängstart för miljardprojekt i Göteborg 

Under torsdagen började bygget av den nya byggnaden vid Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. I dag offentliggjordes även namnet – Natrium. 

Med en sprängning markerades i dag starten av den nya byggnaden Natrium vid Göteborgs universitet. 

– Göteborgs universitet är inne i ett historiskt skede när det kommer till lokaler. Tillsammans med Akademiska Hus skapar vi hållbara, attraktiva och tvärvetenskapliga miljöer för framtidens forskning och utbildning. Natrium kommer bli en viktig mötesplats med korta avstånd mellan naturvetenskaplig och medicinsk forskning och utbildning, säger Eva Wiberg, rektor vid Göteborgs universitet. 

Natrium ska bestå av två huskroppar i sju våningsplan samt en mellanliggande del som bland annat rymmer atrium och mötesrum. Byggnaden kommer främst att innehålla avancerade labbmiljöer men även undervisningslokaler och kontor. 

Utöver nybyggnationen om 32 000 m2 omfattar projektet även en ombyggnation av cirka 2 000 m2 av den befintliga Medicinarelängan. Totalt gör satsningen det möjligt för cirka 3 000 studenter och 600 medarbetare inom institutionerna för biologi och miljövetenskap, kemi och molekylärbiologi, marina vetenskaper samt fakultetskansliet för naturvetenskap att lämna sina nuvarande lokaler och för första gången samlas på en gemensam plats. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078