23948sdkhjf

3D-printat byggmaterial i biokomposit prisas 

NorDan fick prisets för årets Quality Innovation Award för sitt arbete med 3D-printade dörrar och fönster i biokomposit. 

Genom samverkan med BLB och Stora Enso har NorDan utvecklat en teknik för 3D-utskrift av karmar till runda fönster i biokomposit. Dessa fönster är CE-märkta, miljödeklarerade och lanserade till försäljning på den skandinaviska marknaden. Tekniken har nu gett NorDan priset “årets Quality Innovation Award”. 

– Vi är mycket stolta över att motta årets Quality Innovation Award. Det är en ära för hela NorDan och ett erkännande av vår företagets historia och tradition av innovation och hållbarhet. Vi ser nu fram emot att fortsätta arbetet med utveckling av produkter, tjänster, produktionsteknik, moderna material och miljövänliga lösningar. Priset visar även hur viktig satsningen till NorDan på strategin ”ecoDigital ready” är, med dess fokus på digitalisering och hållbarhet, säger Dag Kroslid. 

Quality Innovation Award delas ut i ett 20-tal länder och ger innovationerna möjlighet att jämföra sig över land- och branschgränser. Innovationerna ska bidra till att sprida kunskap och vara goda föredömen och inspirera andra innovatörer. Av avgörande vikt för att få utmärkelsen är nyhetsgrad, användbarhet, lärande, kundorientering och verkningsgrad. 

– Den moderna industrin är global i sin karaktär och om vi ska vara konkurrenskraftiga och innovativa, är vi beroende av att söka samarbete med andra ledande aktörer. Tillsammans har vi gjort mer än att visa att additiv produktion av fönster kan realiseras. Produkten uppfyller våra strängaste kvalitetskrav och öppnar helt nya möjligheter inom innovativ fönster- och dörrproduktion, säger vd Dag Kroslid. 

NorDan är en av fem verksamheter som representerar Sverige i den internationella innovationstävlingen i Tel Aviv senare under vecka sex. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.133