23948sdkhjf

Prisregnet kan fortsätta över Riksbyggen

Riksbyggen hade ett bra avslut på 2019 och en bra början på 2020, med Brf Viva i Göteborg som blev förra årets miljöbyggnad och förra årets bästa byggnad i Göteborg, samt nyligen blev utsedda till Sveriges hållbaraste fastighetsbolag. Nu är Brf Viva nominerat till ytterligare ett pris. 

Läs också: NCC bygger i Täby

Hemnet står bakom Guldhemmet, Sveriges nya bostadsgala som hyllar branschens främsta profiler och starkaste insatser. Galan går av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm under ledning av Gina Dirawi och Margaux Dietz. 

– Det har varit otroligt inspirerande att läsa alla fina nomineringar som skickats in av mäklare och bostadsutvecklare. Guldhemmet ska inte enbart handla om att hylla de som säljer mest, utan vi har letat efter prestationer och individer som utmärker sig även på andra positiva sätt. Det tycker jag vi har lyckats med och jag är mycket stolt över juryns arbete. Med en fantastiskt stark uppställning av finalister börjar vi nu ladda inför galan där vi ska fira branschens främsta prestationer med en oförglömlig kväll, säger Cecilia Beck-Friis vd på Hemnet. 

Under galan ska totalt nio priser delas ut, och en av kategorierna är ”Årets bostadsutvecklare”, där Brf Viva är nominerat. 

Brf Viva utsågs redan förra året till Årets Miljöbyggnad samt till ”Årets bästa byggnad i Göteborg”, och nyligen utsågs Riksbyggen till det mest hållbara bolaget i fastighetsbranschen. 

Läs också: Riksbyggen hållbarast i fastighetsbranschen 

– Det känns extra roligt att Brf Viva är nominerat till ett pris som aldrig tidigare delats ut. På Riksbyggen är vi hedrade och stolta. Målsättningen med Brf Viva har varit att skapa ett unikt projekt ur en innovations- och hållbarhetsaspekt och som kan inspirera hela branschen till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg. 

Finalister Årets Bostadsutvecklare: 

  • Företaget RESONA Utveckling AB, Stockholm 
  • Projektet BRF Viva, Göteborg av Riksbyggen 
  • Projektet Snabba hus Råcksta av Svenska Bostäder tillsammans med jagvillhabostad.nu, Junior Living och Andreas Martin-Löf Arkitekter 
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094