23948sdkhjf

Bostadsbygget redo för inflytt – 34 år senare 

1986 köpte HSB mark intill småtshamnen i Brottkärr i Hovås, med planer på att bygga bostäder. Nu, 34 år senare, står bostäderna klara och köparna har flyttat in. 

HSB brf Amundö Äng består av 14 småhus med totalt 46 bostadsrätter i varierande storlek. Efterfrågan på de moderna och havsnära bostäderna har varit stor och nu har köparna äntligen flyttat in. 

 – Jag tror att kunderna kommer att uppskatta de moderna och havsnära bostäderna. Med det här läget väntar fina natur- och friluftsupplevelser runt knuten, samtidigt som det fortfarande är nära till Göteborg, säger Karin Pollak, säljstrateg på HSB Göteborg. 

HSB skriver själva i ett pressmeddelande att det är ovanligt att det tar så här pass lång tid för ett projekt att bli klart. 

”Detaljplaneprocessen har varit lång och planerna har överklagats. Husen har arbetats om i flera omgångar men slutligen godkändes bygglovet av Mark- och miljödomstolen under 2018 och projektet kunde säljstarta. Dessutom har bygget skett i nära dialog med de kringboende som har haft önskemål om att bevara utsikt och åtkomst till ängen,” skriver HSB. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085