23948sdkhjf

Från kranar till solceller – Stockholms energisnålaste hus 

Ett hus som ska producera mer energi än det gör av med, då är inte bara solcellstak och avancerad isolering viktigt, utan även mindre insatser som smarta kranar och duschar. 

Stockholmshems två plusenergihus i Norra Djurgårdsstaden är ett spjutspetsprojekt med en kombination av tekniker som solceller, eget vindkraftverk, bergvärme, högeffektiv isolering och återvinning av avloppsvatten. De har dessutom en unik arkitektonisk gestaltning som är anpassad för att uppnå kraven för plusenergihus. 

– När man blir medveten om hur mycket energi man gör av med, blir det lättare att påverka sin förbrukning och sina kostnader – vilket leder till ett mer miljömedvetet beteende, säger Malou Carlsson varumärkes- och sortimentschef på Mora Armatur. 

Mora Armatur har levererat de miljösmarta duscharna och kranarna i samtliga lägenheter. Kranarna och duscharna spelar lika viktig roll som solceller och superisolering för att husen ska producera mer el än de gör av med. 

Stor roll spelar också de som bor i bostäderna, och därför kan samtliga boende övervaka sin varmvattenförbrukning från hemmet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081