23948sdkhjf

Globala golvproducenten får svenskt godkännande 

Den svenska kvalitetsstandarden ”Auktoriserat Golvföretag” omfattar spårbarhet, antikorruption och social hållbarhet, utöver miljö och arbetsmiljö. Nu har golvtillverkaren Tarkett tilldelats kvalitetsstämpeln. 

Certifieringen är en av de mer unika i världen, med sina heltäckande kriterier som kräver en omfattade genomlysning av bolagen som eftertraktar den. 

– Utan tvekan hade det varit enklare om vi jobbat på en enda marknad. Tarkett har fabriker och försäljning över hela världen, så vi har behövt markera en tydlig gräns. Auktorisationen avser produkter vi säljer här i Sverige, i första hand tillverkade i våra europeiska fabriker. Redan där har vi 500 råvaruleverantörer att ha koll på, säger Dag Duberg, nordisk hållbarhetschef på Tarkett. 

Tarkett är den sjätte golvleverantören att efter extern revision bli godkänd som Auktoriserat Golvföretag, sedan man våren 2019 öppnade upp för leverantörer av golvmaterial att ansöka om certifieringen. 

– Nu gäller det att internt förankra vad auktorisationen innebär. Våra kundgrupper har många frågor kring till exempel social hållbarhet. Säljkåren kommer nu att kunna berätta att en omfattande genomlysning gjorts av hela företaget, inte minst med fokus på arbetsvillkor, korruption och barnarbete, säger Dag Duberg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078