23948sdkhjf

Serneke och HSB bygger bostäder i Karlstad 

Serneke och HSB har skrivit avtal om 46 lägenheter i Jakobsberg, i närheten av Karlstad centrum. Kontraktet är värderat till 83 miljoner kronor. 

– Vi är jätteglada över att landa detta samarbete med Serneke. Det här den första etappen av totalt sex som byggs på Jakoberg och fortsätter försäljningen i nuvarande takt så kommer vi under våren att starta arbetet med etapp 2, säger Mikael Cederborg, byggprojektledare på HSB. 

Lägenheterna kommer att finnas i två punkthus på sju våningar vardera. Området Jakobsberg ska innehålla totalt 4 000 bostäder, service, handel, förskola, torg och rekreationsområden när det är färdigt. 

De två husen ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver. I det här fallet innebär det bland annat att husen får solpaneler på taket och låg energiförbrukning. 

– Det blir spännande att få vara med och utveckla en hållbar stadsdel i Karlstad och vi hoppas på ett gott och långt samarbete med HSB Produktion i Värmland, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke. 

Planerad inflyttning är fjärde kvartalet 2021. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11