23948sdkhjf

Klämkraftigare skruvar får trallen på plats 

Essve lanserar en ny sorts trallskruv, efter att ha fört dialog med olika yrkesverksamma. En trallskruv som ska ha tillräckligt med klämkraft för att tvinga allt virke på plats, vridet eller ej. 

– Jag upplever att många trallskruv saknar den klämkraft som behövs för att vridna trallbrädor ska klämmas på plats ordentligt mot reglarna. Många gånger kan man inte använda det virket, det känns synd, säger Niclas Jansson, Snickare och deltagare i Essdeck Max utvecklingsgrupp. 

Essve tar fram nya produkter genom olika utvecklingsgrupper, som till exempel Essdeck Max. 

– Det har varit väldigt kul att vara del av den här processen tillsammans med branschkollegor och ESSVE-teamet, jag har testat den färdiga produkten och den känns riktigt bra, säger Niclas Jansson. 

Den nya skruven har dubbla gängor med olika gängstigning, för att kunna tvinga även skevt virke på plats. Den understa gängan har något glesare stigning och den övre gängan något tätare stigning vilket gör att klämkraften blir optimal. 

– När de nedre gängorna, som snabbare går ner i virket, når regeln och de övre gängorna, som går lite långsammare genom virket, fattar tag i trallbrädan så nyps regeln och trallbrädan ihop med stark klämkraft. I och med detta kan Essdeck Max även kan sätta propellerbrädor på plats, säger Christofer Lindberg. 

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064