23948sdkhjf

Ny unik omvärldsanalys för hållbart byggande 

Under början av 2020 ska Navet Analytics och partnern Quilt.ai ta fram en ny unik omvärldsanalys till Informationscentrum för hållbart byggande, ICHB. 

– Vi vill med den här analystekniken nå kunskap på ett helt nytt sätt om vad som driver oss svenskar att fatta hållbara beslut kopplade till byggande och renovering, säger Johan Nuder, koordinator på Informationscentrum för hållbart byggande. 

ICHB är ett uppdrag från Boverket och arbetar för att främja en ökad energieffektivisering vid renovering och energieffektivt byggande med användning av hållbara material och låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv. 

Omvärldsanalysen som nu ska tas fram genomförs med hjälp av AI och digital etnografi, som handlar om att studera kulturer, beteenden och värderingar. 

Det är inte lätt att nå genom bruset idag, men om du förstår din målgrupp och vad som driver den kan du nå fram genom att kommunicera på rätt sätt, säger Magnus Johansson, projektledare på Navet Analytics. 

Quilt.ai ”tränar” en AI-motor att processa enorma mängder data, vilket möjliggör studier av sociala och kulturella sammanhang i digitaliserade medier, såsom sociala nätverkssajter, forum, vloggar, mediahus och bloggar men även nyhets- och forskningsartiklar. 

– Vi kan inte göra denna typ av omvärldsanalys utan AI och big data, därför är vi mycket spända och ser fram emot resultatet, säger Johan Nuder. 

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143