23948sdkhjf

Ny fastighet invigd – med guld som mål 

Fastigheten Foajén, strax bakom Malmö Centralstation, är nu färdigställd och redo för hyresgäster. Hyresvärden Jernhusen har som mål att fastigheten ska få guld i den internationella certifieringen WELL. 

– Vi hälsar våra hyresgäster varmt välkomna. Med arbetsplatser, butiker och bostäder i närheten av centralstationen får nu fler möjlighet att åka kollektivt, vilket är en viktig parameter i ett hållbart samhälle, säger Freddie Bergkvist, projektutvecklingschef på Jernhusen. 

Fastigheten ska certifieras enligt miljöcertifieringen BREEAM, men också enligt den nya internationella byggnadsstandarden WELL, som omfattar sju olika fokusområden: luft, vatten, kost, ljus, motion, välbefinnande och sinne. 

– Det stora intresset för lokalerna beror till stor del på läget nära centralstationen, men också på WELL-certifieringen som värnar om medarbetarnas välbefinnande, säger Freddie Bergkvist. 

I Foajén kommer 700 personer att kunna arbeta, och byggnaden består av åtta våningar med totalt 7 700 kvadratmeter kontorsyta samt 1 100 kvadratmeter för handel och service i gatuplan. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.474