23948sdkhjf

Serneke bygger i Helsingborgs miljonprogram

Serneke avtalar om en totalentreprenad  med Helsingborgshem om att bygga 198 bostäder på Drottninghög, en stadsdel belägen i nordöstra Helsingborg.

Ordersumman uppgår till cirka 290 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Serneke är totalentreprenör för projektet som omfattar nybyggnation av 198 bostäder i två kvarter, både radhus och flerbostadshus med lokaler i bottenplan.

Projektet är bland de största i Helsingborgshems historia.

– Det är ett stort och betydande projekt och det ska bli riktigt spännande att fortsätta utveckla staden och Drottninghög tillsammans med Serneke, säger Karl Martell, byggchef på Helsingborgshem.

I Sernekes avtal med Helsingborgshem, som är ett allmännyttigt bostadsbolag ägt av Helsingborgs stad, ingår samarbete kring arbetsmarknadsprojekt Rekrytera, ett projekt som syftar till att hitta effektiva vägar ut på arbetsmarknaden för arbetssökande på Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal.

– Det är fantastiskt roligt att bygga och utföra detta projekt tillsammans med Helsingborgshem. En bonus är projekt Rekrytera där vi ska jobba med sociala aspekter i linje med Sernekes värdegrund att ge tillbaka till samhället och nästa generation, säger Hans Ottoson, arbetschef på Serneke Bygg.

Drottninghög är Helsingborgs första miljonprogramsområde, och byggdes under åren 1967 till 1969.

Under våren 2020 rivs befintliga byggnader på Grönkullagatan 1, 3 och 7. Planerad byggstart av de nya bostäderna är sommaren 2020. Norra kvarteret beräknas stå klart hösten 2022 och södra kvarteret sommaren 2023.

Ordersumman om cirka 290 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078