23948sdkhjf

Nominerade till pris för hållbara byggplaner 

Kommunerna Lund, Boden, Kristianstad och Stockholm har nominerats till Sveriges Arkitekters Planpris, för byggplaner som särskilt visar vägen mot ett hållbart samhälle. 

– Alla nominerade planarbetena visar kommunernas ambitiösa arbete för en hållbar utveckling. Gedigna kunskapsunderlag, innovativa lösningar och ökat samarbete leder till modiga beslut i små och stora kommuner, säger Planprisjuryns ordförande Caroline Dahl. 

Planpriset har delats ut sedan 1992. I årets jury ingår Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör i Västerås, Enar Nordvik, kommmunarkitekt i Skellefteå, Claus Pedersen, planchef i Varberg, Eva Wåhlin, stadsutvecklare på WSP och Caroline Dahl, verksamhetsledare för tankesmedjan Movium vid SLU Alnarp som är juryns ordförande. 

– Kommunerna har höga ambitioner ifråga om hållbarhetsfrågorna, även om de ibland inte har tillräckligt starka verktyg för att kunna förverkliga dem. Vi delar ut Planpriset för att uppmärksamma de kommuner som visar mod och vägar att gå i mål med hållbarhetsambitionerna, säger Sveriges Arkitekters tf förbundsdirektör Elisabet Elfström. 

De nominerade: 

  • Klimatomställningsarbetet i översiktsplanen, Boden 
  • ”Attraktiv kust, livskraftigt hav” – havsplan som är underlag till översiktsplanen, Kristianstad 
  • Områdesplanen Västerbroprogrammet, Lund 
  • Fokus Skärholmen, projekt i Stockholm 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078