23948sdkhjf

De vann kampen om nytt kvarter 

Sunnerö Architects vision gick ut som segrare i tävlingen om att få utforma ett nytt kvarter med 118 lägenheter i Kävlinge. 

Totalt 46 arkitektkontor ansökte, och tre gick vidare och fick lämna förslag. Nu står det klart vem som vann. 

– Det känns fantastiskt roligt att vi vann. Pilevall är det första man möter när man kommer med järnväg till Kävlinge och kvarteret kommer att vara i blickfånget för förbipasserande. Vi ser verkligen fram emot att förverkliga detta, säger Anna Sunnerö, vd på Sunnerö Architects. 

Det planerade bostadskvarteret ”Pilevall” i Kävlinge blir 11 000 kvadratmeter med 118 lägenheter. Husen ska byggas med återvunnet tegel, och balkongerna får räcken av flätad pil. 

Sunnerös förslag fokuserade mycket på hållbarhet. Solceller på taken bidrar med el, och taken själva består av sedum som tar hand om regnvattnet. 

– Alla vill leva och bo i goda miljöer. Det handlar om att bygga energieffektiva byggnader utan att slösa med jordens resurser, att välja klokt från start så att det blir hållbart på lång sikt. Men det handlar också om social hållbarhet. Kvarteret ska byggas för olika typer av människor, behov och funktion – här ryms allt från små ettor till större boende i en form av radhus på gården. Stor vikt har lagts vid att de boende kan följa årstiderna då lägenheterna är genomgående och har stora ljusinsläpp och vi har använt oss av ett fåtal material, naturliga material för att säkerställa god kvalité och att de ska åldras väl, säger Anna Sunnerö. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.454