23948sdkhjf

Konkursade byggbolaget kan sluta i domstol 

Räkenskapsåret 2018/2019 gjorde Nässjö Bygg en förlust på 5,6 miljoner kronor, och bolaget begärdes i konkurs. Nu vill konkursförvaltaren ta den förra huvudägaren till domstol. 

Läs också: Veckans konkurser - vecka 8

Konkursförvaltaren misstänker att företagets kapital var förbrukat redan i början av räkenskapsåret 2017/2019, med tanke på flera osäkra fordringar, förluster och viteskrav riktade mot verksamheten. 

Enligt Kristian Haverts, konkursförvaltaren, genomgång verkar de stora problemen börjat 2015, när de fyra delägarna i bolaget börjar bli oense om olika beslut. Enligt bolagsdokument framgår det att tre delägare hade tappat förtroende för majoritetsägaren och bolagets vd, och ville se en förändring av ägarskapet. Någon lösning nåddes inte, och de tre delägarna sade upp sig från sina anställningar och majoritetsägaren köpte upp deras aktier. 

Enligt konkursförvaltaren har sedan den ensamma ägarens sätt att leda företaget lett till stora problem med förseningar och material som inte kom fram i tid, vilket lett till företagets obestånd. 

2017 överläts aktier i ett holdingbolag kopplat till Nässjö Bygg, som ägde fastigheter värda minst 20 miljoner kronor enligt dåvarande marknadsvärde, till byggbolagets huvudägare för 5,95 miljoner kronor. 

Överlåtelsen av aktierna i holdingbolaget är under fortsatt granskning, uppger Smålands Dagblad, och i förvaltarberättelsen skriver konkursförvaltaren Krister Havert att man kommer väcka åtal i domstol, för att pengarna ska gå tillbaka till konkursboet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14