23948sdkhjf

Industriteknik tar steget in i bostäder 

Det blir vanligare att centrifugalfläktar med bakåtböjda skovelblad installeras i bostäder, och inte bara i industrimiljöer, uppger tillverkaren ebm-papst. 

Serien med RadiCal-fläktar har utvecklats för att fungera i både bostäder och industrimiljöer. Centrifugalfläktarna har med sina bakåtböjda skovlar en 34 procent högre verkningsgrad än de modeller som tidigare varit vanliga i bostäder, med framåtböjda skovlar. 

Fläktarna i serien för bostadsventilation har under en tid funnits i storlekarna 190 mm och 225 millimeter, men nu har ebm-papst utökat serien med storlekarna 133 och 160 millimeter, med effekter från 24 W till 165 W, vilket innebär att helt nya möjligheter skapats för modernisering och nyutveckling av kompakta bostadsventilationsaggregat. 

Den annorlunda designen av skovlarna ger ockå en annan oväntad fördel för bostadsbyggare. Det störande ljud som kan uppstå från fläktar med framåtböjda skovlar reduceras betydligt vilket är viktigt när kraven på tysta ventilationssystem i bostadshus blir allt tuffare. 

För krävande industriella applikationer har modellen 225 millimeter också kompletterats med en version som ger hela 500 W effekt och en luftflödeskapacitet på 1 000 m³ / h vid 1 200 Pa. Ett exempel på applikationsområde för denna fläkt är i förpackningsmiljöer där det kan ställas krav på snabb kylning av vissa områden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078