23948sdkhjf

Första taget för Peabs nya Helsingborgs-kontor 

I maj 2021 ska alla Peabs anställda i Helsingborg samlas under ett tak. Nu har det första spadtaget till byggföretagets nya kontor tagits. 

Alldeles intill Zoégas kafferosteri vid norra infarten till Helsingborg finns i dag en byggarbetsplats, men om drygt ett år ska kontorshuset ”Jupiter” stoltsera där. Byggnaden som ska samla hela Peabs verksamhet i staden på ett ställe. 

– Vi har varit etablerade i Helsingborg i många år, men våra anställda har suttit utspridda på olika håll, i lokaler som nu börjar bli lite ålderstigna. Därför vill vi nu samla oss under ett tak, i moderna lokaler, säger Peabs vd och koncernchef Jesper Göransson. 

Tillsammans med Helsingborgs kommunstyrelses ordförande Peter Danielsson och stadsbyggnadsnämndens ordförande Christian Orsing tog Jesper Göransson under onsdagen det första spadtaget för det nya kontoret. 

– Det här har vi väntat på länge, eller hur Mats, sa Jesper Göransson till Mats Paulsson, en av Peabs grundare, som var och tittade på. 

Det nya kontoret planeras bli 2 640 kvadratmeter över fyra våningar. Tre våningar tar Peab själva, och den sista ska hyras ut. 

– Det finns flera intressenter till det sista våningsplanet. Det man som hyresgäst fastnar för är husets flexibilitet och möjlighet att planera kontoret som man vill ha det. Det kommunikativa läget, precis vid Helsingborgs norra infart är också en bidragande orsak till att detta är en bra plats för kontorsverksamhet, säger Christian Dahlman, regionchef Peab Fastighetsutveckling. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094