23948sdkhjf

Utredning i insider-härvan Victoria Park färdig 

Nu är den utredning om insiderhandling som ska ha begåtts i samband med försäljningen av fastighetsbolaget Victoria Park 2018 avslutad. 

Läs också: Tyskt bud på Victoria Park

Victoria Park, som förvaltar cirka 16.000 lägenheter i 13 olika städer i landet, såldes i princip i helhet på våren 2018 till tyska Vonovia för 9,6 miljarder kronor. 

Bara någon vecka efter försäljningen startar Ekobrottsmyndigheten en utredning om insiderbrott, det finns alltså misstankar om att någon eller några gjort aktieaffärer baserat på information om buden innan den var tillgänglig för allmänheten. 

Chefsåklagare Thomas Langrot vid Finansmarknadskammaren, som leder utredningen, säger till HD-Sydsvenskan att han nu fattat beslutet att skicka ut förundersökningsprotokollet till alla misstänkta. Utredningen är på flera tusen sidor. 

– Protokollen är under distribution. Man jobbar med att skicka ut dem, säger Thomas Langrot till HD-Sydsvenskan. 

Först när de berörda har tagit del av utredningens innehåll och kommit med synpunkter så kan åtal väckas. 

Enligt HD-Sydsvenskan ska ett femtontal personer ställas inför rätta, och enligt tidningen vill åklagaren varken bekräfta eller dementera att byggherren Percy Nilsson är bland de misstänkta. Enligt uppgifter till Dagens Industri ska Percy Nilsson i december ha vistats hos polisen på grund av misstankar om just insiderbrott. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.094