23948sdkhjf

Grön takproducent anställer ny produktionschef

Urban Green satsar

Under 2019 fokuserade Urban Green på att bygga och organisera bolaget för fortsatt tillväxt då bland annat en ny vd, CFO samt en ny ledningsgrupp presenterades.

Nu anställs också Annette Petersson som ny chef för produktionsanläggningen i Vislanda, Småland. Hon har lång erfarenhet från odlingsanläggningar, gröna tak-branschen och är i grunden utbildad hortonom.

- För att kunna fortsätta på vår inslagna tillväxtresa behöver vi under 2020 fokusera på att förbättra och effektivisera vår produktionsanläggning. Att välkomna en småländsk urkraft med grön kompetens såsom Annette som ny produktionschef är ett led i detta arbete, säger Therese Lundstedt, vd Urban Green.

Bolaget har under 2019 markberett hela produktionsanläggningen som består av 180 000 kvadratmeter odlingsbar mark för produktion av sedum, ängsmattor, flytande våtmark, etcetera.

Sedan tidigare återfinns Urban Greens grundare Per Nyström, platschefen Dagar Groblad och ett team med kompetenta produktionsarbetare på anläggningen. Ett team som under året kommer att utökas ytterligare i takt med att efterfrågan på sedum och Urban Greens taklandskap ökar.

- Urban Green är ett spännande, innovativt och växande företag som jobbar med de produkter som jag gillar mest - gröna produkter och växter som gör trista och kala ytor i stadsmiljöer mer levande och miljömässigt hållbara. Därtill gör variationen av kompetens som företaget rymmer det extra lockande och kul att bli en i teamet, säger Annette Petersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094