23948sdkhjf

Bygghemma köper in sig i köket 

Bygghemma Group meddelade på fredagen att man förvärvar Lindström & Sondén, en online-försäljare av köksverktyg som vinkylare, utekök och range cookers. 

Lindström & Sondén, LSBolagen, hade 2018 en omsättning på drygt 100 miljoner kronor, och ett rörelseresultat på drygt sex miljoner kronor. 

– Vi är glada och stolta över att genom förvärvet av LSBolagen.com ytterligare kunna förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för egna märkesvaror för hem-, hushålls- och fritidsprodukter i Norden och Europa. Genom förvärvet av LSBolagen.com har vi knutit till oss en specialist med ett ledande sortiment av egna märkesvaror som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom sina nischer under de senaste åren, säger Martin Edblad, tillförordnad vd och koncernchef för Bygghemma Group. 

LSBolagen kommer att drivas vidare som en självständig enhet, och vd Carsten Juldorf kommer att fortsatt driva vidare verksamheten från Ängelholm. 

– Vi är mycket glada att ha blivit en del av Bygghemma Group. Vi ser genom den här affären stora möjligheter att kunna accelerera vår utveckling och tillväxt, både genom att ytterligare utöka vårt ledande sortiment av egna märkesvaror och genom att få tillgång till Bygghemma Groups ledande nordiska plattform, säger Carsten Juldorf. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094