23948sdkhjf

Internationellt bolag köper mark i Malmö hamn 

Fastighetsbolaget MG Real Estate köper 66 500 kvadratmeter mark från Malmö stad i norra hamnen för 73 miljoner kronor. Ambitionen är att bygga en logistik- och kontorsanläggning. 

Köpet är en del av fastighetsbolagets etablering i Sverige. 

– MG Real Estate har redan varit framgångsrika i Danmark i snart tre år. Framgångarna och efterfrågan från våra kunder gör att vi vill expandera i resten av Norden, mer specifikt i Sverige. Våra kunders verksamheter i Malmö hamn kommer att stärka vikten av hamnen i hela Öresundsregionen, säger Anton Van Vlerken, Chief Country Officer i Nederländerna och Norden, MG Real Estate. 

MG Real Estate är den första utomnordiska aktören att köpa mark i Malmö Industrial Park, industriområdet i norra hamnen som har en direkt anslutning till Copenhagen Malmö Port. 

– Etableringen av MG Real Estate är en bra sak för hela hamnens utveckling. Dels skapas arbetsplatser i fastigheten, men det kommer också att skapas fler sysselsättningstillfällen i branscher kopplat till logistik och transport samt övrigt näringsliv i hela Malmö. Det stärker också vårt hamnbolags, Copenhagen Malmö Port (CMP), verksamhet, säger Malmö tekniska nämnds ordförande Andreas Schönström. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093