23948sdkhjf

Internationellt bolag köper mark i Malmö hamn 

Fastighetsbolaget MG Real Estate köper 66 500 kvadratmeter mark från Malmö stad i norra hamnen för 73 miljoner kronor. Ambitionen är att bygga en logistik- och kontorsanläggning. 

Läs också: Wästbygg ansluter sig till Malmö stads färdplan

Köpet är en del av fastighetsbolagets etablering i Sverige. 

– MG Real Estate har redan varit framgångsrika i Danmark i snart tre år. Framgångarna och efterfrågan från våra kunder gör att vi vill expandera i resten av Norden, mer specifikt i Sverige. Våra kunders verksamheter i Malmö hamn kommer att stärka vikten av hamnen i hela Öresundsregionen, säger Anton Van Vlerken, Chief Country Officer i Nederländerna och Norden, MG Real Estate. 

MG Real Estate är den första utomnordiska aktören att köpa mark i Malmö Industrial Park, industriområdet i norra hamnen som har en direkt anslutning till Copenhagen Malmö Port. 

– Etableringen av MG Real Estate är en bra sak för hela hamnens utveckling. Dels skapas arbetsplatser i fastigheten, men det kommer också att skapas fler sysselsättningstillfällen i branscher kopplat till logistik och transport samt övrigt näringsliv i hela Malmö. Det stärker också vårt hamnbolags, Copenhagen Malmö Port (CMP), verksamhet, säger Malmö tekniska nämnds ordförande Andreas Schönström. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.125