23948sdkhjf

Så ska fabriksbyggda bostäder bli bättre än miljonprogrammen 

Bostadsutvecklaren Obos och Djurgårdsstaden Arkitekter har uppgraderat designlinjerna för Obos industriellt byggda trähus. 

– Fyra av fem kommuner har underskott på bostäder och då gäller det att bygga snabbt och mycket utan att upprepa de misstag som gjordes i miljonprogrammen. Med Start Living vill vi utveckla möjligheten att tids- och kostnadseffektivt bygga hela områden där människor vill leva och bo, säger David Carlsson, operativ chef för Obos Projektutveckling Bostad. 

I Vrigstad och Sundsvall producerar Obos hus till konceptet ”Start Living” som innefattar flerbostadshus, parhus, villor kedjehus. 

Konceptet med de fabriksbyggda husen har funnits sedan 2013, men nu har det uppdaterats genom ett samarbete med Djurgårdsstaden Arkitekter. 

– Vi har velat ta fram det bästa ur två världar – bostäder som människor både vill bo i och har råd med. Målet med Start Living är att kommuner och boende inte ska behöva välja mellan form och funktion, säger Erika Wörman, arkitekt på Djurgårdsstaden arkitekter. 

De nya designlinjerna innebär att till exempel fasad, ytterdörrar och fönster nu kan varieras fritt. Man har även sett över planlösningarna för att anpassa dem mer egter olika kommuners krav på yteffektiv produktion. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109