23948sdkhjf

Byggboom för förskolor väntar 

Lokalförvaltningen i Göteborg har skrivit avtal om flera förskolor med NCC och Vestia. Den första skolan planeras börja byggas under 2020. 

Genom byggprojektet ”Äpplet” och ”Fyrklövern” ska flera av de till åren komna förskolorna i Göteborg ersättas. 

– Stadens behov är stort, och med förskolorna i Äpplet vill vi säkerställa att vi kan hålla en hög takt med att både tillskapa nya förskolor samt ersätta de förskolor som har passerat sin tekniska livslängd. Vi ser fram emot att sätta spaden i backen för Äpplet-förskolorna och skapa ytterligare förskoleplatser i Göteborgs stadsdelar, säger Ulrika Videli som är lokalförvaltningens programledare för Äpplet. 

Som partner till projektet har man valt NCC och Vestia. Projekten kommer att genomföras med strategisk partnering.

I första stadiet av ”Äpplet” ska nu NCC och lokalförvaltningen planera, budgetera och projektera för uppdraget med att ta fram riktpris för de första två skolorna. 

– NCC har lång erfarenhet av att bygga skolor i samverkan och strategisk partnering, till exempel i Varberg där vi har byggt fyra förskolor tillsammans med kommunen. Nu kommer vi med färsk erfarenhet, vilket kommer Göteborg till stor nytta, säger Emma Stenman, affärschef NCC Building Sverige. 

Planerna för ”Fyrklövern” är liknande, två förskolor är beslutade, med option om ytterligare fyra.

– I Äpplet och Fyrklövern så ser vi oss kunna dra nytta av de upprepningseffekter och de erfarenheter som vi skapar tillsammans med NCC och Vestia. Vi säkerställer samtidigt stadens behov av förskoleplatser med målsättningen att göra detta till en lägre kostnad och med mindre tidsåtgång säger Ulrika Videli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.551