23948sdkhjf

Riksbyggen köper mark i Karlstad – ska bygga 230 bostäder

Coop Värmland har nu gjort klart med försäljningen av den sista etappen av området vid Tullholmen i Karlstad. Riksbyggen köper sammanlagt cirka 23 200 BTA och planerar att bygga 230 nya bostäder. 

– Vi är mycket glada över avtalet med Riksbyggen. Det är glädjande att intresset för området är så pass stort och att det vackra läget vid Tullholmsviken ger goda möjligheter att utveckla en ny och intressant stadsdel, säger Tomas Sjölander, vd Coop Värmland.

I somras sålde Coop Värmland mark vid Tullholmen till Löfbergs Fastigheter som även åtagit sig att bygga en Coop-butik. Därefter köpte Magnolia Bostad sammanlagt 8 000 kvadratmeter med planen är att bygga 430 bostäder. Den affären var klar i oktober. Nu är alltså ytterligare ett avtal undertecknat. Den här gången med Riksbyggen.

Hur mycket den senaste affären förstärker Coop Värmlands kassa framgår dock inte. Parterna har, liksom vid de tidigare markaffärerna, enats om att inte avslöja köpesumman. 

Tullholmen har sedan i slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Riksbyggen planerar att bygga både vanliga bostadsrätter och seniorbostäder i bostadsrätt inom Riksbyggens Bonumkoncept. säljstarten beräknas ske 2022/2023 och den första byggstarten 2023/2024.

– Det ska bli spännande att få delta i stadsutvecklingen med ett av de största bostadsprojekten för Riksbyggen i Karlstad genom tiderna. Vi vill visa Riksbyggens bredd som samhällsutvecklare såväl i tidiga skeden som långsiktigt genom förvaltning av våra framtida bostäder, säger Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096