23948sdkhjf

Stor vilja till att bygga hållbart 

Många bostadsrättsföreningar vill bygga klimatsmarta lösningar som solpaneler och elbilsladdare, men saknar ofta kunskap och tid. Det uppger IVL Svenska Miljöinstitutet. 

– Vi ser att intresset hos bostadsrättsföreningar att satsa på hållbar teknik är stort men också att de ställs inför en hel del utmaningar när satsningarna ska genomföras. Ofta kan brist på kunskap, tid och ekonomiska osäkerheter hindra att den typen av investeringar blir av, säger Åsa Thrysin, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet. 

För att åtminstone ge bostadsrättsföreningarna mer information har IVL Svenska Miljöinstitutet under hösten arrangerat informationskvällar i samarbete med Informationscentrum för hållbart byggande. Drygt 70 föreningar har deltagit, av de totalt 29 000 som finns i Sverige. 

– Att stötta med mer kunskap och öka föreningarnas förtroende för företagen är viktigt. Eftersom det ofta handlar om större investeringar måste föreningarna tydligt kunna redovisa för sina medlemmar vilket mervärde investeringarna innebär och att de kommer att löna sig på sikt ekonomiskt, till exempel genom lägre driftkostnader, säger Åsa Thrysin. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093