23948sdkhjf

Efter byggkonkursen – även kommun kräver ersättning 

Det var i november som Erlandssons bygg i Dalarna ansökte om konkurs, efter att flera felaktigheter i bolaget upptäckts och man blivit stämda på 35 miljoner Euro. Nu uppger Ludvika kommun att även de kommer kräva pengar från konkursboet. 

Det var i början av november som vd Tomas Erlandsson berättade för Building Supply att Erlandsson Bygg i Dalarna fått en stämning på 35 miljoner euro, det vill säga 350 miljoner svenska kronor från en baltisk husleverantör, och att man därför begärde dotterbolaget i konkurs. 

Flera felaktigheter har sedan upptäckts i dotterbolaget, och i dag både polis och Ekobrottsmyndighet är inblandad, enligt Tomas Erlandsson. 

Nu uppger Ludvika kommun, där Erlandssons i Dalarna arbetat med ett gruppboende för unga funktionshindrande, att även de kommer att kräva ersättning från konkursboet. 

– Ja, vi haft merkostnader på grund av detta, bland annat för att vi fått anlita konsulter och advokater, säger Jan Hedberg som är byggchef vid Ludvika Kommunfastigheter, till Dala-Demokraten. 

Anbudssumman för bygget ska ha varit 12,5 miljoner kronor, och 900 kronor ska finnas kvar på kontot. Pengarna används nu av kommunen för att slutföra de sista detaljerna på det nästan avslutade projektet, uppger Dala-Demokraten. 

Building Supply har även tidigare berättat om ExpanderaMera och dess vd Jessica Löfström som gjort affärer med det konkursade bolaget i flera år, och riskerar att förlora stora summor.

– De borde vetat om den ekonomiska situationen tidigare och därmed slutat anlita oss, istället för att låta oss arbeta gratis, sa Jessica Löfström till Building Supply tidigare.

Förtydligande; Det är Erlandssons Byggs dotterbolag ”Erlandssons Bygg i Dalarna” som begärts i konkurs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093