23948sdkhjf

Det är årets sämsta bygge enligt facket 

Flera brister påpekade av myndigheter, fusk med ID06-kort och ett dödsfall. Byggnadsarbetaren utser prestigeprojektet Six one i Barkarbystaden i Stockholm till ”Årets sämsta bygge.” 

Facktidningen Byggnadsarbetaren utser varje år ”Årets sämsta bygge”, grundat på olyckor, kritik och felaktigheter som skett vid Sveriges byggarbetsplatser under året.  

Årets ”vinnare” av titeln är Brabos nya bostadskvarter Six one i Barkarbystaden i Stockholm. Under året har byggarbetsplatsen kritiserats både i media och av myndigheter vid flera tillfällen. 

– Det finns en mentalitet på byggarbetsplatsen. De bryr sig inte om skyddet över huvud taget, säger Tomas Kullberg, ordförande för Byggnads region Stockholm-Gotland, till Byggnadsarbetaren. 

Arbetsmiljöverket har besökt bygget flera gånger under året, bland annat när en betongbil välte och när en man föll flera våningar och dog. Fallet med den avlidne byggnadsarbetaren utreds just nu av åklagare, och det är inte känt exakt vad som gick fel. 

Rikard Mossberg, arbetsmiljöombudsman på region Stockholm-Gotland, berättar för Byggnadsarbetaren att han varit på plats flera gånger och sett flera underkända händelser. Även efter dödsolyckan. 

– Jag blev förvånad över att det inte hade blivit bättre. Den här händelsen var ju efter dödsolyckan, säger han till tidningen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109