23948sdkhjf

NCC föreslås få bygga viktig länk 

Bostadsområdet Sjöstadshöjden i Stockholm är tänkt att bli en länk mellan Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad. Nu har Stockholm stad gett NCC en direktmarkanvisning för utveckling av kontor på cirka 13 000 kvadratmeter av området. 

Läs också: NCC bygger i Salem

– Vi gillar stadens tydliga ambition om att skapa attraktiva arbetsplatser i söderort och har under en längre tid arbetat intensivt med att föreslå nya platser för kommersiell utveckling i just söderort. Vi ser fram emot att få möjlighet att utveckla den andra etappen med ett attraktivt och hållbart kontorserbjudande i en stadsdel med stor potential, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm, NCC Property Development. 

Ambitionen med området är att skapa ett tryggt, attraktivt stadsrum med bland annat kontorsarbetsplatser, hotell, torg, förskola och bostäder. Det finns även planer på att bygga ut tunnelbanan med ytterligare två stationer i området. 

– Våra branschkollegor har drivit den kommersiella utvecklingen i området under de senaste åren vilket har varit otroligt positivt för stadsdelen. Det känns nu naturligt och spännande för NCC att vara med och bidra till den utvecklingen. Både vi och JM är två företag med stark genomförandekraft och som kan bidra med smarta och attraktiva lösningar för stadsdelen, säger Andreas Lindelöf. 

Markanvisningsavtalet är villkorat av beslut i Stockholm stads exploateringsnämnd. 

Tidigaste möjliga byggstart är 2023. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093