23948sdkhjf

Från leverantör till entreprenör – prickade rätt i tiden 

Från en liten takleverantör till totalentreprenör på elementmarknaden, Ringsaker vegg- och takelementer, RVT, fokuserar på att vara redo för framtiden. 

– Branschen har blivit väsentligt mycket större och det dyker upp många nya duktiga aktörer på marknaden. Det ställer hårda krav på dokumentation, något som är väldigt positivt, säger Trond Barli, marknadschef på norska RVT. 

RVT är övertygade om att det kommer bli en stark tillväxt i marknaden även framöver, träbranschen blomstrar och byggare vill samtidigt minska byggtid och materialsvinn. Det är en av anledningarna till att bolaget gått från leverantör till mer av en hybrid mellan industridrift och entreprenör, som kan hjälpa till att göra byggen med element från start. 

– Detta ger en otrolig effekt i processen och kommer bidra till att vi kan sänka priserna och öka kvaliteten på våra produkter, säger Trond Barli. 

På RVT har man insett att blåsisolering är framtiden och företaget har därför investerat i en egen lastbil med blåsutrustning. Elementen monteras dock utan isolering så att RVT kan dokumentera exakt fuktinnehåll i trävirket innan man isolerar och låser väggen. 

– Vi får hela lastbilar med isolering levererade direkt till byggplatsen och kan på så sätt utföra effektiv isolering av stora byggen med enkel logistik, förklarar Trond som ser flera fördelar med blåsisolering jämfört med skivor och beskriver hur det sparar tid i produktionslinjen och ger en helt annan kvalitet på byggplatsen, säger Trond Barli. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128