23948sdkhjf

NCC bygger danskt supersjukhus 

NCC har skrivit på kontrakt om första fasen i byggandet av Nordsjällands nya supersjukhus. Ett kontrakt som utgör cirka 1,7 miljarder svenska kronor. 

Läs också: NCC bygger i Salem

– Vi är mycket glada över att fortsätta det goda samarbete som vi har med Nyt Hospital Nordsjælland. Att uppföra ett sjukhus av den här storleken passar vår kompetens och resurser utmärkt och vi ser fram emot att sätta igång nu, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark. 

Uppförandet av sjukhuset blir det största enskilda byggprojektet på Nordsjälland hittills. Byggnaden på fyra våningar är formad som en fyrklöver och sträcker sig över 118 000 kvadratmeter. 

Fas ett omfattar byggnadsplan, mark-, avlopps-, betong- och stålarbeten. 

– Det krävs en engagerad entreprenör för att bygga ett så stort sjukhus till invånarna och NCC får en nyckelroll i att se till att sjukhuset blir något extra. Vi har stora förväntningar på NCC. Det gäller särskilt i fråga om att driva en effektiv och digital byggprocess, där vi noga kan följa tidsplaner och budget för att på så sätt fatta rätt beslut tillsammans. Så skapar vi ett speciellt sjukhus till invånarna, säger Henrik Schødts, projektchef för Nyt Hospital Nordsjælland. 

Bygget väntas pågå i fyra år, men fas två och tre är avhängiga att NCC:s anläggningsarbete håller sig inom byggherrens budget. 

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.062