23948sdkhjf

Serneke utvecklar nytt reningsverk 

Byggbolaget Serneke har tecknat ett samverkansavtal med Kalmar Vatten om att utveckla det nya avloppsreningsverket Kalmarsundverket. Projektet är ett av de största i Kalmar någonsin. 

Läs också: Nytt badhus för tävling och lek

Dagens reningsverk i Kalmar stod färdigt 1963. Nu ska ett nytt byggas, och det väntas bli en av de största satsningarna i Kalmar någonsin. 

– Det känns otroligt spännande och roligt att vara med och utveckla Kalmar i en av deras största satsningar någonsin för bättre hållbarhet. Serneke har under lång tid byggt upp sin satsning inom VA-industrin och projektet följer planen i vår strategi mot större och mer komplexa projekt i sammanhanget, säger Fredrik Jonsson, vd för Serneke Anläggning. 

Genom samverkansavtalet kommer beställare och entreprenör att jobba tätt i både planering och bygge. 

– Detta är ett mycket viktigt projekt för Kalmar, därav känns det helt rätt att genomföra det i samverkansformen partnering, där samtliga nyckelaktörer arbetar tillsammans för projektets bästa. Det kommer att ställas höga krav på framtidens reningsverk och vi vill genom Kalmarsundsverket, i samverkan, skapa ett återvinningsverk som med råge ska kunna möta de framtida hållbarhetskraven, säger Thomas Bergfeldt, vd på Kalmar Vatten. 

Bygget planeras börja båren 2021, och vara färdigt 2025. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.11